Fjord Norges bransjeblogg

Stein Ove Rolland er ny adm. dir i Fjord Norge!

Stein Ove Rolland
Posted by Stein Ove Rolland on 01.apr.2020 13:13:00

Kjære og gode kollegaer!
 
Endelig kan jeg si at jeg er del av den stolte Fjord Norge-familien! Endelig er jeg på plass og del av et kjempedyktig Fjord Norge-team.
 
Tiden vi står i er uvirkelig. Reiselivet er mer eller mindre stengt ned. Bedriftene har mistet markedet, inntektene er borte, og veldig mange ansatte er permittert. Det samme gjelder destinasjonsselskapene her i regionen vår.
 
Det er rett og slett en krise som har truffet oss med en kraft ingen har opplevd makan til. Men det skal snu. Det skal gå over. Det blir en ny normalsituasjon etter dette. Vi vet ikke når restriksjonene blir lettet på, slik at vi som bor her kan begynne å bevege seg rundt i landet vårt igjen. Vi vet heller ikke når verden rundt oss kan begynne å reise igjen.
 
Men når det skjer, så skal denne regionen være klar til å påvirke forbrukere til å velge oss. Vi skal være tett på turoperatører for å få stor andel av deres oppmerksomhet og vi skal jobbe tett med transportører som gjør regionen lett tilgjengelig. Nå må vi som Fjord Norge-familie vise hva som bor i oss når det kommer til samhold og samarbeid, slik at vi skaper så mye reiselyst og salg som mulig.
 
Sammen med lederne av destinasjonsselskapene i Fjord Norge har vi tydeliggjort alvoret i situasjonen og behovet for tiltak overfor fylkene, regjering og politikere på Stortinget. Vi har vært tydelige på tre hovedbudskap, og det er bedriftenes akutte behov for en kompensasjonsordning som hjelper dem gjennom og i tiden etter krisen. 


Vi har vært tydelig på krisen også har truffet destinasjonsselskapene og at de trenger likviditetsstøtte for å overleve. Den kompetansen og kapasiteten de utgjør sammen med Fjord Norge er helt kritisk for gjenoppbygging av turismen her. Og så er vi tydelig på at staten må investere tungt i taktiske kampanjer med næringen, i år og de tre neste årene, slik at både Norge og Fjord Norge har mulighet til å hevde seg i en knallhard kamp om de samme målgruppene.
 
Nå handler det bare om en ting for oss i Fjord Norge organisasjonen. Det er å gjøre de tingene som næringen og destinasjonene trenger hjelp til her og nå. Planlegge, rigge og klargjøre for det som skal komme. Vi skal ha løpende dialog med destinasjoner, aktører, fylker, Avinor og Innovasjon Norge, slik at vi er sikre på at vi sammen får brukt alle gode hoder, krefter og penger på en så god måte som vi som landsdel klarer. Slik at vi kommer raskt og sterkt i gang når tiden er klar for det, først i Norge, så i markedene tettest på oss i Europa. 
 
Og bruk oss. Vi i Fjord Norge er til for dere. Vi skal gjøre vårt for å ha tett dialog på alle områdene vi jobber med – fra bransje, presse, sosiale medier og web og kampanjer. Men jeg ber også om at dere tar kontakt med oss. Ikke nøl med å komme med forslag, ideer til bransjetiltak, innhold til sosiale medier, tips til pressesaker og så videre. Bare ta kontakt – vi ønsker å høre fra dere. 


Kjære kollegaer. Jeg gleder meg til fortsettelsen og til et tett og godt samarbeid med destinasjonene og næringen, og jeg gleder meg over å være del av et utrolig dyktig Fjord Norge team.
 
Hilsen
 Stein Ove

Topics: Fjord Norge AS