Fjord Norges bransjeblogg

Velkommen til sommeren du aldri glemmer!

Linn Totland
Posted by Linn Totland on 22.jun.2020 15:26:51

Til tross for at det blir norgesferie på de aller fleste av oss i år (59% skal helt sikkert), er det kun dystre 14 % som sier de har planer om å delta på betalte aktiviteter (som kajakk tur, rafting, guidet vandretur etc). Dette er en ekstra stor utfordring for våre aktivitetsbedrifter som har bygget sine bedrifter rundt et internasjonalt marked. Kun 33 % har begynt planleggingen, 63 % vil ta ferien på sparket og ikke bestille på forhånd. 

Fjord Norge har utover våren kjørt en del aktiviteter i sosiale medier med filmer og innhold vi selv har satt sammen for å vise at Vestlandet er det åpenbare valget for nordmenn i sommer. Fra midten av mars til nå har vi generert totalt sett 13,4 millioner visninger i Fjord Norges SoMe kanaler, hvor av 12,6 av disse er organiske. Dette har resultert i 670,2 K engasjement fra følgere, som er en økning på 131 % sammenlignet med perioden før. Dette er en bemerkelsesverdig oppgang tatt i betraktning situasjonen og bransje. Norge står nå for 25% av våre 70 K følgere på Instagram. Vi når i gjennomsnitt 18,8 K norske via Fjord Norge Facebook kanalen. I tillegg distribuerte Visit Norway en story om Vestlandet, denne nådde ut til 1,5 mill mennesker. Den ble fulgt opp med trafikkdrivende annonser for å lede dem som hadde sett 10% av filmen eller mer, inn til fjordnorway.com. Dette resulterte i 7,1 K økter på siden, og hvor de i gjennomsnitt har vært på siden i 1:08 min. Dette viser engasjement og god kvalitet på besøk.

Nå har vi lansert hovedkampanjen: Velkommen til sommeren du aldri glemmer

Målet med filmen og kampanjen er å gjøre Vestlandet til et opplagt valg for norske turister. I tillegg har vi valgt å legge fokus på kommersielle aktiviteter, for å oppmuntre og inspirere til å delta i betalte aktiviteter i sommer. Vi skal ikke bruke denne sommeren som kommer til å gå inn i historiebøkene bare til å se landet vårt. Vi skal faktisk oppleve landet vårt.

 

Filmen vil distribueres i en rekke kanaler, men med ett begrenset budsjett har vi valgt å tenke nytt når det kommer til distribusjon. I denne forbindelsen har vi samarbeidet med teknologiselskapet Storm121. De har utviklet en verdensledende løsning som gjør det mulig å automatisk skreddersy filmen til den enkelte mottakeren slik at eksempelvis seeren kan adresseres direkte med navn, eller at man kan bytte ut deler av innholdet til å passe hver mottaker. I denne anledning har vi kontaktet en rekke aktører og inngått ett samarbeid med partnerne i og utenfor reiselivet som ønsker å bidra i dette løftet for reiselivsnæringen, samt har mulighet for å sikre en god distribusjon av filmen. Avinor, De Historiske Hoteller, Coop Hordaland, Nordic Choice og Sparebanken Vest er med på samarbeidet så langt, og vi er i dialog med flere. Dette gir oss en enorm rekkevidde og vi når bredere enn vi ville gjort med kun betalte annonseflater.

 

Se eksempel på en personalisert utgave av filmen her:

HubSpot Video

 

I tillegg støtter vi opp med å distribuere i noen tradisjonelle kanaler som Facebook, Instagram, YouTube. Her kapitaliserer vi på arbeidet til Visit Norway ved å henvende oss til ett publikum som allerede er eksponert for budskap om Norgesferie, eller har vist interesse for Vestlandet. Vi tilrettelegger også for at destinasjoner og næringsaktører kan videre kapitalisere på denne ytterligere bearbeidelsen av publikummet og være med på en remarketing rigg som tilpasses hver enkelt.

 

Andre løft vi gjør i denne forbindelse er å investere i både Google søk, display, native og SoMe annonser for å drive trafikk til Fjordnorway.com/reiseinspirasjon. Her er det videre innganger til landingssider som er tilpasset de 5 ulike segmentene. Aktiviteter og områder som løftes frem er basert på innspill fra destinasjonene. Vi har i perioden mai – til midten av juni hatt 154 K besøkende fordelt på 205 K økter fra Norge. Dette er en økning på 82% sammenlignet med 2019.

 

Fjord Norge vil videre følge opp kommunikasjonen «Sommeren du aldri glemmer» med å vise frem noen av våre minneverdige opplevelser. Vi vil her jobbe både med kjennskap og med taktiske budskap. Ta gjerne kontakt dersom dere har aktivitetstilbydere i deres region som det kunne vært interessant for å investere inn i den taktiske delen.

 

Oppfordrer alle til å bli med å dele filmen. Om du ønsker å krysspublisere; ta kontakt med meg på linn@fjordnorway.com - Dersom du har kanaler som når ut til Danmark, Finland og Sverige (Gotland) – har vi også en justert versjon hvor det snakkes litt mer tilnærmet riksmål og med subtitles på hver av disse språkene. Ta kontakt om det kan være av interesse.

Topics: Markedsføring