Fjord Norges bransjeblogg

Nordmennene kommer!

Hanne Marit Frotvedt
Posted by Hanne Marit Frotvedt on 18.mai.2020 14:43:58

Vel, i hvert fall etter trafikken på nettsiden å dømme! Mens trafikken fra resten av verden naturlig nok har dalt kraftig de siste månedene – dramatisk i forhold til i fjor, vekker Fjord Norge tydeligvis stor interesse blant nordmenn.

Den siste måneden har trafikken fra Norge økt med 27% (ant. økter) i forhold til samme periode i fjor. Sammenligner vi med trafikken globalt på nettstedet siste 30 dager, som har sunket med svimlende 42% i forhold til i fjor, kan vi ikke si oss annet enn fornøyd med dette. Siden Norge nok blir ferielandet for de fleste i år, er det jo ikke veldig overraskende at trafikken øker, og vi håper at vi med godt innhold som utvikles for Norgeskampanjen i disse dager, kan tiltrekke oss mange nordmenn til regionen i sommer.

Trafikken fra Norge stod for 54% av all trafikken på nettstedet siste måned. Google Analytics rapporterer dessverre ikke hvor hele 39% av brukerne kommer fra, men vi kan likevel se at 28% er fra Oslo, 13% fra Rogaland, 9% fra Møre og Romsdal og 6% fra Trøndelag.

Siden som har mest trafikk fra norske brukere er turforslagene med 3996 sidevisninger siste 30 dager (+315% fra i fjor). Så kommer artikkelen vår om Trollstigen (2603 sidevisninger, +745% fra i fjor) og siden «hvordan komme seg til Atlanterhavsvegen» med 1894 sidevisninger (+249% fra i fjor). Det er rimelig å anta at mange nordmenn kommer med egen bil, og at alle turforslagene våre derfor er svært nyttig for dem.

Det er «Planlegg turen» som var den mest besøkte kategorien på den norske siden siste 30 dager. Overnatting er den største underkategorien, mens turforslag følger hakk i hel.

Ser vi på kategorien «Se og gjøre» - nest størst etter «Planlegg turen», er det underkategorien vandring som trekker mest besøk, mens naturattraksjoner er nr 2.

Det er tydelig at de norske besøkende er i planleggingsfasen, og vi håper at flest mulig nordmenn velger Vestlandet i sommer!

Har du tatt en titt på de nye reiseinspirasjonsidene våre? Velkommen til Vestlandet!

Topics: Innsikt, Web