Fjord Norges bransjeblogg

God respons i det irske markedet!

Marianne Johnsen
Posted by Marianne Johnsen on 10.jun.2024 12:52:05

Fjord Norge var nylig medarrangør for visningstur for irske turoperatører. Visningsturen er den første i sitt slag i vår regi, og en del av en større satsing i det irske markedet i Fjord & Nord + Widerøe prosjektet.

Irland er blitt et viktig satsingsmarked for oss etter at Widerøe startet sin helårlige direkterute Dublin-Bergen i 2023. Ruten ble godt mottatt både her hjemme og i Irland, og ble utvidet fra to til tre ukentlige i 2024. Tilgjengelighet utløser trafikk og er et helt klart suksesskriterie for den trafikken vi har fått fra Irland siden  Widerøe startet opp direkteruten til Bergen!

Fjord Norge i samarbeid med Widerøe og NordNorsk Reiseliv har vært vertskap for to kundearrangementer i Dublin det siste året. I mai 2023 var vi i Ambassadørens Residens og i februar 2024 "flyttet vi oss" til et hotell sentralt i Dublin. Disse arrangementene og fokuset vi har hatt, har blitt godt mottatt i markedet og har gitt økt oppmerksomhet blant irske reiseoperatører. Widerøe har en egen salgsagent i Irland som også pusher ruten og budskaper om Norge til reisebransjen i Irland. Det dytter godt i salget og vi hører om grupper som er lagt i bestilling allerede for 2025.

 345611129_149526111291690_7949306979585012881_n

Bilde: Kristoffer Fürstenberg i Fjord Norge på Fjord & Nord + Widerøe lanseringsevent i residensen til Den Norske Ambassadøren, Dublin mai 2023

I forbindelse med Fjord & Nord-satsingen har Fjord Norge også arrangert flere presseturer sammen med destinasjoner og samarbeidspartnere, noe som har gitt oppslag i aviser som Irish Times, The Irish Sun, The Irish Examiner, flere reiseblogger og nettsteder knyttet til turoperatører i Irland. I tillegg til flere individuelle presseturer, ble det arrangert en gruppe-pressetur for irske journalister til Bergen og Hardanger i mai 2023.

Forleden uke fikk åtte veletablerte irske turoperatører oppleve gode smakebiter på noe av det beste fjord & nord har å by på. På drøye to dager fikk de flotte natur- og kulturopplevelser i Bergen og Hardangerfjord.

Naturen er storslagen både i fjord og i nord. Hvor "powerful" naturen faktisk er når man får oppleve det selv, var de ikke forberedt på. I tillegg så fikk vi ekstra komplimenter for våre sjarmerende og autentiske byer, bygder og småsteder. Vi fikk noen av de bestselgende og største irske turoperatørene med oss på visningstur, det må vel bety at vi har noe som treffer!

"The Fam trip was very successful. The group was really impressed by Norway and all it had to offer. We were told time and time again that it was the best fam trip that many of them had been on. This was the first trip to Norway for most of them and the first on Widerøe for all of them. They were very impressed with the service on board Widerøe." 

-Jo Ann Sparling / ASM Ireland (Widerøe sin salgsagent, turleder for gruppen)

Hvorfor får Norge god respons og hva er attraktivt for det irske markedet

 • Norge har en god miks av attraktive natur- og kultur opplevelser som irene interesserer seg for
 • Irene reiser hele året
 • Et stort gruppe markedet inkl. skolegrupper med og uten ski
 • Et premium / high-end marked i vekst
 • Selv om Irland også har vakker natur, har vi noe annet. Vår natur er mer mektig, storslagen og overveldende

  På visningsturen forleden uke oppdaget turoperatørene at landet har gode og tilrettelagte utendørs aktiviteter. De ser hvor enkelt det kan være å bo i Hardangerfjorden og reise mellom fjorden og Bergen. De var altså ikke klar over at man faktisk kan bo ved fjorden og dra til byen og vise versa.

  Høydepunktene på 2,5 dag her hos oss, var sidersmaking, RIB-båt, sightseeing turer og opplevelser som Fløibanen, Ulriksbanen og den sjarmerende "storbyen" Bergen i kombinasjon med små bygder ved fjorden slik som Norheimsund. De dro hjem full av inspirasjon og god tro på at de i tiden som kommer vil selge mer og enda bedre Fjord Norge, Nord-Norge og kombinasjonen av våre landsdeler. Og WIderøe, selvsagt!

   

  "It was an amazing trip and Norway is just beautiful. Our tours there are becoming more and more popular and with the direct Bergen flights now it is so much easier to access Northern Norway. I have no doubt it will be a huge success. I look forward to sending more and more of our customers to your beautiful country."

-Claire Doherty | Product and Operations Director at Travel Department

 

Topics: Internasjonalt bransjearbeid