Fjord Norges bransjeblogg

“Sikker på vi skal reise uten å planlegge”?

Linn Totland
Posted by Linn Totland on 24.sep.2021 08:11:26

Det var spørsmålet som 4/5 deler av Norges befolkning gjerne stilte seg før årets sommer. I løpet av sommeren nådde Eli Kari Gjengedal ut 2,2 millioner ganger til det norske folk, for å tilby en hjelpende hånd med ferieforslag på Vestlandet som var tilpasset gjestens ønsker!   

I starten av juli lanserte Fjord Norge en beta versjon av reiseplanleggeren som er under utvikling. For å begynne arbeidet med å etablere assosiasjoner mellom fjordnorway.com og reiseplanlegging på Vestlandet, samt drive trafikk til reiseplanleggeren for å avdekke brukeradferd, kjørte vi ut en kampanje i sosiale medier. I mai hadde kun 1 av 5 nordmenn hadde planlagt ferien sin i følge Innovasjon Norges koronabarometer ( mai 2021) så vi lagde en video som spiller på akkurat denne situasjonen. En familie som skal på ferie, og har ikke brukt mye tid til å planlegge i forkant. Samt har også familiens medlemmer mange ulike behov som skal dekkes i løpet av ferien. Reiseplanleggeren skal såklart hjelpe denne familien å planlegge en innholdsrik ferie på Vestlandet. Vi valgte å bruke et kjent navn/fjes for å vekke nysgjerrighet og oppmerksomhet. Eli Kari Gjengedal er en god representasjon av vestlendingen og har positive assosiasjoner.  

Se filmen her:  

 

Dersom seer trykket på linken blir man tatt med inn et interaktivt univers hvor Eli Kari Gjengedal viser frem filmer/showreels av ulike turforslag basert på valg som brukeren gjør. Utforsk her: planleggferien.fjordnorway.com  

Videoen genererte 2,2 millioner visninger i målgruppen, 232 tusen thruplays og det ble lagt igjen en rekke kommentarer som viste at videoen resonnerte godt i målgruppen. Det var også en høy playrate på videoen i det interaktive universet. Per 31 august var det ca 20 tusen økter på reiseplanlegger siden, 86 % av trafikken kom fra kampanjen. I snitt brukte de 1 min og 17 sekunder på siden, mens noen av de mest besøkte turforslagene hadde snitt tid på henholdvis;  

  • En eventyrlig vri på Discovery Route: 04:55 
  • Romantisk rundreise i Ryfylke og Hardanger: 03:19 
  • Spektakulære landskap langs nasjonale turistveger: 05:54 

 

Dette er særs gode tall, spesielt tatt i betraktning at kundereisen fra annonsevisning til planleggeren var lang, som var hensiktsmessig med tanke på hvor vi var i utviklingsløpet av reiseplanleggeren og primær målsetning om å bygge kjennskap.  

Kampanjen leverte godt på KPIene som var satt, samt har innholdet i kampanjen, det interaktive systemet som er bygget en lenger levetid og noe vi kan bygge videre på som en måte for folk å kunne oppleve visuelt sett ulike turforslag.  

 

Topics: Markedsføring