Fjord Norges bransjeblogg

Julevinterlykke i fjord & nord

Kristoffer B. Fürstenberg
Posted by Kristoffer B. Fürstenberg on 01.des.2022 12:18:33

Fjord Norge og NordNorsk Reiseliv fortsetter det gode samarbeidet med å markedsføre de desidert største turistattraksjonene i Norge - fjordene og nordlyset. I november og desember har vi både turoperatører, presse og influencere på besøk for å inspirere flere til å besøke oss under den magiske førjulstiden.

- Vi vet at Norge har mye av det som står høyt på ønskelisten til folk i mange land, og sammen med Fjord Norge kan vi tilby det beste Norge har å by på i én og samme reise. Det blir nesten som et slags kinderegg, sier administrerende direktør i NordNorsk Reiseliv Trond Øverås.

Julen - et viktig satsingsområde

Sammen med flyselskapet Widerøe og de lokale destinasjonsselskapene skal de to landsdelene markedsføre Norges største attraksjoner til både turoperatører, presse og innbyggere i utvalgte utenlandske markeder. Statistikken viser nemlig at mange av de som er opptatt av spektakulær natur, både vil besøke Fjord Norge og Nord Norge. Derfor blir de to landsdelene en god kombinasjon for mange som skal ut og reise, som etter pandemien har et ekstra stort opplevelsestrang.

Jul-pa-Bryggen-i-Bergen-0001_1080-Foto_Robin_Strand

Med Fjord & Nord-prosjektet har vi mulighet til å bidra til økt trafikk på skulder- og vintersesong, når vi har et generelt stort behov for flere tilreisende til landsdelen vår.

Julevinterlykke til turoperatører, presse og influencere

Vi vet at julen er en høytid som folk i de fleste land har et nært forhold til - en tid da alle har sine tradisjoner som de har fulgt år etter år. Samtidig har ikke folks opplevelsestrang gått i vinterdvale, og førjulstiden i Fjord Norge byr på en stemning og opplevelser som man ikke finner maken til andre steder. Nylig hadde vi en besøk av en gruppe med turoperatører fra Nederland, Tyskland, Spania og UK i julebyen Bergen og julebyen Tromsø. De blir kjent med våre juletradisjoner, julesmaker og får besøke alt fra attraksjoner, julemarkeder og pepperkakeby midt i byen til fjord, vinter og sami opplevelser tett på byene. 

- De sto ikke tilbake for utfordringen om å hoppe i fjorden på Juleøya Osterøy, og det ble ekstra deilig å gå rett inn i Flabellina - the Art Sauna etter et forfriskende fjordbad, forteller salgsdirektør Marianne Johnsen i Fjord Norge etter visningsturen.

317603314_10159211338801051_9059527509908527226_n

I tillegg har vi i Fjord & Nord-prosjektet invitert flere medier på besøk i november og desember. To journalister fra UK var på besøk i Bergen og Sognefjord i november, og fikk blant annet med seg lysfesten i Bergen og åpning av pepperkakebyen. En ny pressebruppe kommer på besøk i starten av desember for å oppleve julemarkedene og julestemning i fjordene. På disse presseturene får journalistene med seg en vinteropplevelse med Fjord Tours og Norway in a Nutshell, i tillegg til juleopplevelser i Bergen. 

Dokumentert interesse

nnovasjon Norge har gjennom pandemien fått innsikt i behov og ønsker hos innbyggere i ulike markeder, og samlet dette til et Coronabarometer. Tallene har vist at interessen for å komme seg ut og oppleve noe nytt og spennende er stor, og at Norge står høyt opp på ønskelisten til folk i mange markeder. I Tyskland er for eksempel interessen for Norge større enn på lenge, også blant dem som har besøkt Norge tidligere. 

- Her i Tyskland oppdager mange sitt mest savnede utenlandske reisemål på nytt. Nå kan Norge utnytte denne re-åpningen ved å samle de beste opplevelsene og gjøre dem lett tilgjengelig. Med det fantastiske flytilbudet innenriks, kan man bestille hele turen på en enkel måte, sier Reinhard Ilg i det tyske mediebyrået Northern Lights.

Innovasjon Norge lanserte et nytt reisebarometer mandag 23. mai, som viser utviklingen de siste månedene for de viktigste utenlandsmarkedene for norsk reiseliv.

Bygger bro mellom landsdelene

Tilgjengelighet er en av de viktigste faktorene for å skape et helårlig reiseliv i både fjord og nord. Med Widerøe på laget tilgjengeliggjør vi den kombinerte kinderegg-opplevelsen, med nordlys, fjorder og midnattssol om sommeren, samtidig som vi kan inkludere flere opplevelser i regionen vår på grunn av flyselskapets kortdistanserutenett.

- Gjennom flere år har Widerøe bygget Bergen som base for en rekke ruter i inn- og utland, og samtidig utviklet et godt tilbud i form av en luftbro mellom fjord og nord. Ved å tilpasse rutetider og øke antall forbindelser til og fra Bergen, har vi gjort det enkelt å reise mellom Vestlandet og Nord-Norge, sier salg og markedsansvarlig fritidsreiser Kristin Gaustad i Widerøe.

IMG_4995

Mer vinter til våre nærmarkeder

Fjord Norge kommer til å fortsette den offensive satsingen på å formidle vinteropplevelser i fjordene, både gjennom Fjord & Nord samarbeidet og andre tiltak. Vi har nylig fått innsikt som viser oss hvordan vi skal navigere for å nå ut med vinterbudskapene våre på en mest mulig effektiv måte.

- Vi er sikre på at dette vil skape mye positiv oppmerksomhet for Norge som reisemål. Det svarer på behovene som finnes ute i markedene, samtidig som vi får vekst i reiselivet på en årstid da vi sårt trenger mer aktivitet, sier Stein Ove Rolland.

Fjord & Nord-prosjektet omfatter både presse/pr, turoperatør og markedsføringssamarbeid mellom de to landsdelene, og i februar er det planlagt en gruppepressetur til Bergen og Sognefjord med journalister fra UK, og til våren blir det ny satsing rundt Springfulness i Fjord Norge.  

Topics: Internasjonalt bransjearbeid, Presse/PR/Influcere