Fjord Norges bransjeblogg

Internasjonal markedsføring - fokus nærmarkedene

Britt Dalland
Posted by Britt Dalland on 22.jun.2020 15:25:18

 

Fjord Norge sin hovedoppgave er å jobbe internasjonalt og vi holder fortsatt fokus på dette arbeidet. Vi jobber nå på kort sikt med Danmark og vi planlegger for at nye nærmarkeder som Tyskland og Nederland vil bli åpnet for innreise til Norge.

 

Nærmarkedene

Grensene mellom Danmark og Norge åpnet 15. juni og både Fjord Line og Color Line har opplevd en god vekst i bookinger fra Danmark. Imidlertid så ser vi at når grensene for danskene nå åpnes til flere andre markeder får vi større konkurranse og vi må jobbe med kommunikasjonen for å sikre at danskene velger Vestlandet i år.

Vi ser på våre nettsider at interessen fra Danmark er stor og vi har de siste ukene hatt vekst på 87 % fra det danske markedet. Hva er danskene interessert i? Veldig mange som besøker våre nettsider er interessert i vandring – og søker våre mest kjente vandreturer som Preikestolen, Trolltunga etc.

Fjord Norge jobber aktivt på vegne av regionen i det danske markedet. Vi jobber med å få frem gode vinklinger i danske medier og har allerede 3 artikler på plass i viktige medier på Jylland med fokus på bilturistene, vi jobber med å få frem gode byopplevelser for København-publikummet og muligheten til å bruke fly til Stavanger og Bergen. Vi jobber med ulike vinklinger for både kultur og aktivitet i by og distrikt.

Vi distribuerer filmen vår «Velkommen til sommeren du aldri glemmer» i det danske markedet og vil løfte frem budskap om å oppdage Norge og bruke landet vårt denne sesongen – så og si eksklusivt.

Vi vil jobbe sammen med Fjord Line for å løfte sensommer og høst i det danske markedet.


Vi venter i spenning på at det tyske og forhåpentligvis det nederlandske markedet vil åpne 20. juli. Dette er utrolig viktig for næringen. Vi er klar med kampanjer og har tilpasset mye filmmateriell til tysk. Så snart vi får melding om at grensene åpner, så er vi klar!

 

Kontinuerlig markedsbearbeiding

Vi jobber langsiktig med å skape reiselyst til regionen vår og konvertere interesse til salg. Dette er en prosess som tar tid og det å reise på ferie i Norge er for de fleste ikke et impulskjøp. Derfor er våre følgere på sosiale medier trofaste over tid. Noen har allerede vært her, noe har planlagt tur og andre drømmer om sin neste eller første tur til regionen. Vi har opprettholdt kommunikasjonen i våre sosiale mediekanaler og har opplevd at engasjementet fra våre brukere har økt i denne perioden. Folk ønsker å bli inspirert og drømmer om sin neste ferie. Vi har i denne perioden fått 11 500 nye følgere i våre sosiale medie kanaler.

 

Denne vinteren har vi jobbet mye med innhold. Vi har produsert filmer relatert til artikler og tema vi lanserer gjennom kampanjer og sosiale medier. Dette har gitt veldig gode resultater – og vi ser at våre små kortfilmer engasjerer. Vår siste film om de flotteste utsiktspunktene på nasjonale turistveier oppnådde imponerende 1,3 millioner i organisk rekkevidde og 340 000 visninger. Den ble delt over 10 000 ganger og det var mest engasjement fra England og USA.

 

Vi planlegger for høst-og vinterkampanjer og vi vil være tidlig klar med sommerkampanje for 2021.

 

 

 

Topics: Markedsføring, Sosiale medier, Innholdsutvikling, Presse/PR/Influcere