Fjord Norges bransjeblogg

SELV OM OM VERDEN STOPPER, STOPPER IKKE REISEDRØMMENE

Linn Totland
Posted by Linn Totland on 11.mai.2021 10:09:17

Det siste året har vært preget av en global pandemi med reiserestriksjoner, men det betyr ikke at folk ikke bruker sosiale medier for å drømme seg bort, bli inspirert eller planlegge sine fremtidige reiser - kanskje til og med mer enn noen gang? Vi startet 2021 med å passere 200 000 følgere på Facebook, og per dags dato har 217 000 mennesker valgt å følge oss i denne kanalen. I løpet av det siste året (mai 2020 - april 2021) har Fjord Norge nådd 28 millioner mennesker organisk via Facebook, noe som tilsvarer en økning på 121% sammenlignet med tilsvarende periode året før. Stengte grenser har heller ikke satt noen demper på folks engasjement. I det siste året har antall likes, klikk, delinger og kommentarer økt med 125 -156% sammenlignet med året før, og til sammen har det blitt sett sett 3 millioner minutter med videoinnhold fra Fjord Norge sin Facebook-side. Instagram-kanalen vår viser de samme tendensene. I 2020 økte vi følgerskaren vår med 25%, og i det siste året økte vi antall visninger med 87%, noe som gir oss 19,2 millioner visninger i løpet av de siste 365 dagene. 

Det enkle er ofte det beste sies det, og i dette tilfelle stemmer det også når det kommer til innholdet som har vært med å skape resultater for Fjord Norges sosiale media-kanaler. Her er et eksempel på en video som alene nådde 3,3 millioner mennesker på Facebook:

 

10 høydepunkter fra 2020


Facebook

Instagram 

43 millioner visninger via vår Facebook-side. Til tross for pandemien økte vi antall visninger med 52% sammenlignet med året før.

19,2 millioner visninger, det er en økning på 80% sammenlignet med 2019.  

2,9 millioner videominutter til sammen fra videoene som vi postet på Facebook.  

 

17 tusen nye følgere på Instagram, dette tilsvarer en vekst på 25%. 

27,6 tusen nye følgere på Facebook – 140% økning sammenlignet med veksten vi hadde i 2019. Vi passerte 200 tusen følgere. 

 

Vi har økt den norske andelen følgere, som nå tilsvarer 22% av følgerene våre

Filmen vår «This is Fjord Norway» nådde ut til 3,3 millioner mennesker

 

Det mest engasjerende innlegget i 2020 var om en av årets nyheter: Flokehyttene. Den hadde 87,8 tusen visninger

Innholdet genererte 883 tusen kommentarer, likes og delinger

Innholdet genererte 538,1 tusen kommentarer, likes, profilbesøk og klikk til nettsted. 

 

Vi har gjennom det siste året også vært så heldig og hatt god hjelp fra destinasjonene, aktivitestilbydere og lokale "ambassadører" som har bidratt med å vise frem sine destinasjoner, aktiviteter og lokale tips. Det er så mye godt innhold som skapes i regionen vår og vi vil veldig gjerne være en bidragsyter til å vise det frem til våre følgere og potensielle gjester. Så hjelp oss gjerne med å få vist frem mangfoldet ved å tagge oss i deres historier og innlegg - og/eller send en mail til linn@fjordnorway.com om du har noe du ønsker å dele via Fjord Norge sine sosiale medie-kanaler. 

Topics: Sosiale medier