Fjord Norges bransjeblogg

Innhold til høstkampanjen ble mye lest

Hanne Marit Frotvedt
Posted by Hanne Marit Frotvedt on 20.okt.2020 12:43:06

I forbindelse med høstkampanjen i år utviklet vi, i samarbeid med destinasjonene, nytt innhold for det norske markedet. En ny landingsside ble opprettet, og 5 nye artikler ble publisert. Artiklene gir blant annet reisetips rettet mot forskjellige målgrupper: familietur, romantisk parferie og venneturen. I tillegg har vi laget en mer «tabloid» artikkel om høstens mest «Instagram-vennlige» steder samt en artikkel om gatekunst i fjordene.

SMUG. Foto: Brian Tallman Photography for NUart


Hvordan ble artiklene mottatt?

Artiklene er relativt lange, og vi var spente på hvordan de ville bli mottatt av publikum. Det viser seg at disse artiklene har jevnt over høyere lesetid enn gjennomsnittet på siden vår. Artiklene hadde stort sett kampanjetrafikk i perioden – dvs. at leseren har klikket på en annonse for å komme til siden. At folk har brukt tid på sidene tyder på at innholdet traff målgruppen og var interessant og relevant. Artiklene gir konkrete reisetips - et tips per destinasjon i regionen, og gjør det enkelt for leseren å gå fra artikkelen til bestilling av tur. For hvert reisetips har vi lagt lenker videre til overnattingsstedet(ene), aktiviteter og attraksjoner som man kan oppleve, samt gallerier med bilder fra sosiale medier. 

I snitt bruker besøkende 2 min og 6 sek på en side på de norske sidene. Under ser vi resultatene på de 5 artiklene i perioden midten av september til midten av oktober:

Høsten er perfekt for en vennetur på Vestlandet: 3 min og 4 sek
Barnefamilier: legg høstferien til Vestlandet: 2 min 50 sek
Romantisk høsttur i fjordene: 2 min 54 sek
Høstens mest Instagram-vennlige steder på Vestlandet: 3 min 31 sek
Gatekunst i fjordene: 1 min 55 sek

 

Skjermbilde "Høstens mest Instagram-vennlige steder på Vestlandet"Skjermbilde "Høsten er perfekt for vennetur på Vestlandet"

 

 

Skjermbilde "Legg familiens høstferie til Vestlandet!"Skjermbilde "Romantisk høsttur i fjordene"

 

 

Topics: Markedsføring, Web, Innholdsutvikling